Ga naar de inhoud

Energie 2.0

kavel-kleinoers-meting

Elektra wekken we in het dorp straks op met zonnepanelen, warmte komt wellicht uit de bodem, heel praktisch met een warmtenet van ingegraven buizen en een warmtepomp. Maar er is ook nog iets heel anders, een andere soort energie. Energie 2.0 noemen we die bij Klein Oers. Een lamp kun je er niet op laten branden en geen laptop valt er mee op te laden maar het is er wel! Je kunt het voelen en ervaren. Een omgeving of woning voelt fijn en soms ook niet. Veelal ervaar je dat onbewust en is het niet iets om te beschrijven of uit te leggen.

Talenten

Binnen Klein Oers hebben we een aantal mensen die wel heel bewust die energie kan waarnemen én ook nog eens beïnvloeden. Getalenteerde gevoelsmensen, zoveel is wel duidelijk. Eric weet alles van wateraders: ondergrondse waterstromen waar heel vervelende energie uit kan komen. Met twee gebogen ijzerdraden in zijn handen weet hij ze feilloos op te sporen. Evelien voelt direct zonder enig hulpmiddel of ze er zijn of niet, net als Maartje. Hanneke roept graag de hulp in van ‘gidsen’ om zaken aan de weet te komen. Ze ziet zichzelf als ‘een soort doorgeefluikje, net als bij de afhaalchinees, maar dan anders’. Bernadette communiceert met het niet-zichtbare op een vergelijkbare manier en ziet het ‘als een brug tussen de hemel en aarde’. Ieder heeft zo zijn of haar eigen manier om er mee om te gaan.

Taboe

Voor veel mensen is het een taboe, ze wuiven het weg. Geloven doe je maar in de kerk, hoor je dan. En inderdaad, dit past misschien ook niet zo bij de moderne westerse samenleving waar doorgaans alleen de wetenschap van de harde feiten voorop staat. Onderzoek, metingen, cijfers en statistieken, dat telt.  Maar het mooie is, onze Energiekring 2.0 heeft het hele Klein Oers-terrein gescand en in kaart gebracht. Gewoon met de voeten in de modder en een stevige dosis talent. Nee, met magie heeft dit helemaal niets te maken. Ook kwamen er geen lange gewaden, bezweringen en mantra’s aan te pas. Een nuchtere spirituele kijk op de wonderen die moeder aarde in zich herbergt door mensen die, voor iedereen die het wil weten, een kleine tip van de sluier weten op te lichten.

Voeten op de grond

Het past naadloos bij de cultuur die Klein Oers herbergt: bezield met de voeten op de grond streven naar het goede voor de aarde, maar zonder voorbij te gaan aan het metafysische dat in andere culturen heel normaal is. Daar stellen we ons voor open. De natuur heeft zoveel meer in petto dan wij mensen kunnen bevatten. Als echte liefhebber kun je daar gewoon niet omheen en dat doen we dan ook niet.

1 reactie op “Energie 2.0”

Reacties zijn gesloten.