Blog

Zon verstandig

tekst: Cynthia van Schendel

Genieten van het leven, en ook van het zonnetje, is hartstikke gezond. Maar teveel langdurig in de zon kan zonschade veroorzaken. Dat wil je liever niet aangezien dat vroegtijdige huidveroudering of zelfs huidkanker kan veroorzaken. Onze tip is om de huid langzaam te laten wennen aan de zon. Vijf á 15 minuten onbeschermd in de zon. Op die manier maak je ook vitamine D aan via de huid. En dat is een zeer belangrijke vitamine voor je gezondheid. Ben je langer buiten, gebruik dan een goed zonbeschermingsmiddel. Voor de gezondheid van zowel mens als natuur kies je dan het liefst voor een bescherming op basis van zinkoxide of titaniumdioxide zonder parfum en parabenen. En als het lukt, zoek dan vooral tussendoor de schaduw op.

Kleurrijke antioxidanten

Van binnenuit je huid beschermen? Dat is ook mogelijk. Je doet dat door het eten van antioxidantrijk kleurrijk voedsel zoals bessen, bramen, wortels, bieten en paprika. En niet te vergeten noten zoals walnoten en paranoten. Die bevatten onder andere vitamine E en Selenium.

Facebook
Twitter
LinkedIn